Pim; sanayi sektöründe son derece gerekli olan nitelikli parçalardır. Günümüz koşullarında pimler çeşitli malzemelerden üretilmektedir. Pimlerin kaliteli bir şekilde üretilmesi demek; pek çok farklı sektörün de üst düzeyde bir performansı ortaya koyabilmesi anlamına gelir. Bu durumun bilincinde olan BNG Mühendislik; pim imalatı konusunda yeni nesil çözümlere imzasını atmaktadır. Böylece piyasanın ihtiyaç duyduğu ürünleri sizlerle buluşturmak konusunda titiz bir çalışma sürecinin de içerisinde yer almaktadır.
Pim imalatı, pimin tasarımı ile başlayan ve tamamlanan ürün ile biten bir süreçtir. Üretici, yeni bir pim tasarlarken ne tür bir malzeme kullanmak istediğini ve ne kadar dayanmasını istediğini dikkate alacaktır. Ayrıca pimin nasıl kullanılacağını ve müşteri tarafından karşılanması gereken özel gereksinimlerin olup olmadığını da dikkate alacaklardır. Tüm bu faktörlere karar verdikten sonra, asıl pimleri kendileri yapmak için çalışmaya başlayacaklardır.
Pim üretimi, pim yapma işlemi olarak tanımlanmaktadır. Bu, presleme, kalıplama ve kalıpla kesme dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle yapılabilir. Pim imalatı, ısmarlama pimler yapmak veya toplu olarak pimler üretmek için kullanılabilir. Pim üretimi, toplu miktarlarda pim oluşturma işlemidir. Pim üretiminin üst düzeyde bir kalitede yapılabilmesi, uygun teknik donanıma sahip olmakla doğrudan ilgilidir. Özellikle yeni nesil teknolojilerin üretim sürecine dahil olması çok daha kaliteli pimlerin üretilmesini mümkün kılmaktadır.
Pim üretimi, pimlerin oluşturulduğu son derece titiz bir süreçtir. Pim imalatı, metal pimleri son formlarına kesmek, şekillendirmek ve cilalamak için makine ve aletlerin kullanılmasını içerir. Üretim sürecinden sonra, pimler, satış için paketlenmeden önce tipik olarak temizlenir ve işlenirler. Bu aşamadan sonra üretimi yapılan pim parçaları kullanıcıyla buluşmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında pim üretiminin üst düzeyde bir kalitede olması, beraberinde çok önemli kazanımları getirmektedir.
Pim üretimi, yeni nesil ileri teknolojilerle desteklenen makineler kullanılarak yapılmaktadır. Üretim işlemi metal levhaların ince şeritler halinde kesilmesiyle başlar. İnce şeritler daha sonra kesme ve şekillendirme işlemleri için presler veya su jetleri ya da lazerler ile şekillendirme makineleri kullanılarak şekillere dönüştürülür. Bu aşama oldukça titiz bir aşama olarak karşımıza çıkmaktadır.
Metal şekillendirildikten sonra, boyanmadan, epoksi veya emaye boyalar gibi diğer malzemelerle kaplanmadan önce cilalanmalı aşamasına geçişmektedir. Eloksal, sülfürik asit gibi bir elektrolit çözeltisinden geçen bir elektrik akımı yoluyla metal yüzeylerde renk oluşturan pim imalatında kullanılan bir başka yaygın işlemdir. Ortaya çıkan renk, içinde bulunan katot parçacıklarının boyutuna bağlıdır. Bu aşamadan sonra pim üretimi süreci başarılı bir şekilde tamamlanmaktadır.
Pim imalatı farklı parçaların sabitlenmesi amacıyla pimlerin üretilmesi sürecini içine almaktadır. Özellikle mekanik sistemlerde yoğun bir düzeyde kullanılan pimler; makine elemanı olarak da ihtiyaç duyulan parçalardır. Dolayısıyla üretim sektörü açısından pimler son derece önemli parçalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu aşamada pimlerin marangozluk ve mobilyacılık dahil olmak üzere pek çok farklı alanda kullanılan parçalar olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Pim imalatının öncesine göre çok daha kaliteli bir şekilde yapılıyor olması, elbette ki beraberinde önemli kazanımları getirmektedir.
Pimler başta mafsal bağlantı alanları olmak üzere mil – göbek bağlantılarında etkili bir düzeyde kullanılmaktadır. Silindirik bir makine elamanı olarak karşımıza çıkan pimler, üretim sektörünün en kritik parçaları arasında yer almaktadır. Günümüz koşulların teknolojinin de gelişmesine paralel olarak pimlerin çok daha nitelikli bir şekilde üretildikleri biliniyor. Bu durum üretim sektörünü de pozitif yönde etkiliyor. BNG Mühendislik; ileri teknolojik üretim araçlarını devreye sokarak, tam olarak beklentinizi karşılamak konusunda üst düzeyde bir çalışmaya imzasını atmaktadır.